9 december 2013

Västerbottenpaj






Västerbottenpaj är nog det perfekta tillbehöret.
Till kräftskivan, på julbordet, på mingelkalaset, buffén - 
ja, när som helst egentligen...
Givetvis kan man äta pajen som ensamrätt, eller varför inte 
tillsammans med några skivor kallrökt lax, och
en god sallad och bröd.

Den variant jag brukar göra är mer än enkel,
eftersom jag är både lat och bekväm av mig,
och gärna tar den lätta vägen i köket närhelst det går.
Och här går det. Riktigt, riktigt bra faktiskt!

Färdiga pajskal är en fantastisk 
uppfinning, bara att trycka ut i en pajform, vispa ihop fyllningen
och sätta in härligheten i ugnen och VOILA! så
har du en gourmetmiddag på en halvtimme.


Såhär gör du:

1 färdig pajdeg
4 dl creme fraiche
4 ägg
200g västerbottenost

Garnera med:
Löjrom
Ev en klick creme fraiche
Hackad gräslök

Sätt ugnen på 200 grader.
Tryck ut pajskalet i en form.
Förgrädda ungefär 5 minuter.

Vispa samman creme fraiche, ägg och blanda ner osten.
Häll fyllningen i pajskalet.
Grädda i ungefär 30 minuter tills pajen fått fin färg.
Låt svalna något och lägg på garneringen.
KLART!



Följ mej via Bloglovin



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar