1 september 2013

Vegetarisk lasagne och godaste pizzasalladen


Godmorgon!
Hoppas helgen varit bra. 
Här har varit ett fullspäckat schema med träningar, shopping, bio, Ikea, kompisar osv.
Märks verkligen att hösten kommit igång nu...




Vegetarisk lasagne

1 pkt färska lasagneplattor
olja
1/2 gul lök
1 aubergine
1 squash
2 burkar inlagda körsbärstomater eller andra tomater på burk
en nypa socker
paprikakrydda
örtsalt
svartpeppar

Ostsås:
2 msk smör
2 msk mjöl
5 dl mjölk
salt
svartpeppar
3 dl riven smakrik ost (jag brukar riva själv, denna gång hade vi lagrad prästost)
1/2 mozzarellaboll

Börja med att skölja och hacka grönsakerna.
Värm upp olja i en kastrull och ner med alla grönsaker och låt fräsa runt.
Häll i tomaterna och mosa dom lätt med en gaffel.
Sockra, krydda, salta.
Låt grönsaksröran stå och puttra medans du gör ostsåsen.

Smält smöret i en kastrull.
Vispa ner mjölet och fortsätt vispa. 
I med mjölken lite i taget, koka upp och fortsätt koka under vispning.
I med ca 2 dl av osten och låt den smälta ner.
Vispa hela tiden.

Varva sedan ostsås, lasagneplattor och grönsaksröra i en oljad form.
Avsluta med ostsås, strö över det sista av den rivna osten och
 nyp små bitar av mozzarellan och strö över.
Grädda i 200 grader ugn ca 20 minuter.

Servera med ett gott bröd och

Pizzasallad

1/2 vitkålshuvud 
0,5 dl olivolja
2 msk vatten
1 msk vitvinsvinäger
1/2 msk socker
oregano
flingsalt
svartpeppar

Strimla kålen fint med en osthyvel och lägg i en skål.
Hetta upp vatten och olja i en kastrull.
Vispa i vinäger och socker.
Smaka av så att det är lagom syrligt/sött.
Häll kryddorna direkt på kålen, på med den varma vätskan
och ner med händerna och krama runt ordentligt.
Låt stå en liten stund innan servering




Följ mej via Bloglovin 














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar