31 augusti 2013

Pulled honeypork och pulled spicy chicken med rökig coleslaw



Kvällens middag blev en av familjens nya favoriter - pulled pork och pulled chicken. 
Kan varieras på massa sätt beroende på vilken typ av barbequesås man använder 
och vilka tillbehör man väljer att äta till.
Idag hade vi pitabröd, majs, coleslaw, gratinerade nachos och en salsasås.
Så enkelt och så fantastiskt gott!


Pulled Honeypork


Ca 1 kg fläskkarré i bit
1 lök
1 msk smoked paprikakrydda
3 dl rökig barbequesås - idag hade vi honey chipotle barbeque
2 msk honung
1 msk olja
salt 
svartpeppar

Sätt ugnen på 120 grader
Finhacka löken och häll olja och lök  i en gryta/form som kan stå i ugnen.
Pensla på honung och klappa in kryddorna i köttet runtom och sen ner med det i grytan.
Häll på barbequesåsen, se till att den täcker köttet ordentligt..

Sätt på locket och ställ in grytan i nedre delen av ugnen.
Låt stå i 7-8 timmar.
Dra isär köttet med två gafflar när det ligger kvar  i grytan, det ska vara så mört att det bara faller isär.
Blanda ihop kött och sås.
Servera med tillbehören.



Pulled spicy chicken

1 kg kycklingfilé
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smoked paprikakrydda
2 tsk Heinz hot sauce chipotle & garlic
3 dl barbequesås
i msk olja
salt 
svartpeppar

Sätt ugnen på 180 grader.
Finhacka lök och vitlök.
Hetta upp oljan i en gryta som kan stå i ugnen och låt löken mjukna.
Lätt i kycklingen och krydda och vänd runt kycklingen.
Häll på barbequesåsen och låt det täcka köttet.
Ställ in grytan i nedre delen av ugnen och låt den stå i ca 2 timmar.
Dra isär köttet med två gafflar när det ligger kvar  i grytan, det ska vara så mört att det bara faller isär.
Blanda ihop kött och sås.
Servera med tillbehören.





Rökig coleslaw

7 dl vitkål - hyvla tunna strimlor med osthyvel.
Blanda 1 dl creme fraiche med 1/2 dl majonnäs och 3 tsk Johnny´s chipotlesenap. 
Salta och blanda i vitkålen.
Låt stå kallt en stund innan servering.



Följ mej via Bloglovin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar