27 augusti 2013

Italiensk potatissallad med grillad kyckling



Godmorgon!

Hoppas ni får en riktigt fin dag, det här blev gårdagens middag!


Italiensk potatissallad med grillad kyckling




Det här behöver du:

4 kycklingfiléer som marineras i lite söt soja, honung, vitlök och några droppar olja

ca 4-5 potatisar med skal per person (färskpotatis eller små delikatess blir bäst)
olja
2 dl grovriven parmesan eller Grana Padano-ost
1/2 burk soltorkade körsbärstomater i olja
50g sockerärtor
150g ruccola
1/2 röd lök
svartpeppar från kvarn
en nypa flingsalt med örter

Creme fraiche med smak av tomat/basilika

Gör såhär:
Marinera kycklingen, helst några timmar, i plastpåse i kylskåp.

Halvera potatisarna eller använd dem hela om de är riktigt små.
Lägg potatisarna på en bakplåt,
rör om med lite olja så att de täcks ordentligt,
  och rosta potatisarna i ugn i 200 grader tills de är riktigt gyllenbruna och fina.

Grovriv osten och lägg i en bunke,
ner med de inlagda körsbärstomaterna samt ca 2 msk av oljan som tomaterna ligger i och rör om.

När potatisarna är färdiga, ös ner dom i bunken och blanda väl så att osten börjar smälta.
Hacka några sockerärtor, skiva löken så tunt som möjligt
 och vänd ner tillsammans med ruccolan i potatisröran.
Salta ev lite och peppra ordentligt.
Servera ljummen.

Grilla eller stek kycklingen tills köttsaften är klar och kycklingen fått fin färg.

Skär upp kycklingfiléerna i centimetertjocka skivor och servera med potatisen,
en klick creme fraiche och en god grönsallad.





Följ mej via Bloglovin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar